Peter Linde och Bertil Henriksson hoppas att konserten till Kurt Lindes minne blir en glad och välbesökt tillställning. FOTO: INGEMAR HAMMARSTRÖM

Konsert till Kurts minne

Nu ska Kurt Lindes minne hyllas. ”Vi vill hylla en musikgärning av stort format”, säger Bertil Henriksson, ordförande i Stenungsunds musikkår där Kurt var musikalisk ledare och drivande under många år. Den 2 november blir det minneskonsert i kulturhuset Fregatten.

– Vi hoppas på fullsatt, säger Bertil. Det är mer än vad vi i musikkåren har på våra vanliga konserter.

Nu är detta inget vanligt tillfälle.

– Kurt ville inte ha någon begravning och detta kommer inte att bli det, säger Peter Linde som projektleder evenemanget och som hade Kurt till morbror. Vi vill ge alla som kommer en bred musikalisk upplevelse precis som Kurt skulle ha velat.

I Stenungsund var Kurt Linde inte bara musikalisk ledare för musikkåren. Han var också lärare på musikskolan för många förhoppnings- och talangfulla blivande musiker.

– Det kommer många hit och spelar som haft musikaliska upplevelser de delat med Kurt, säger Bertil. Både i klassrummet och i musikkåren men även i storband och annat som Kurt startat.

Kurt Linde blev 81 år och gick bort i cancer.

– Därför kommer alla intäkter att gå till Cancerfonden, säger Bertil och Peter. Det kostar en hundralapp att gå in och vi tycker att det är är väl använda pengar som går till ett viktigt ändamål.

Skulle minneskonserten fylla Stenungesalen på Fregatten betyder det 320 personer.

– Vi hoppas att många tar den här chansen att dels underhållas av en musikmix i Kurts smak och dels minnas honom som som den musiker och människa han var, säger Bertil.

Peter Linde säger att Kurts bortgång inneburit ett stort tomrum för familjen.

– Kurt är djupt sörjd och saknad men konserten till hans minne ska bli ljus, säger han.

INGEMAR HAMMARSTRÖM

Relaterade artiklar
Fler artiklar