”Kroppen var helt mörbultad efteråt”

Tar sig an gladiatorer i TV. Trots elva år som målvakt i Stingers och dagliga pass på gymmet blev Gladiatorerna en tuff utmaning för Veronica Wenzerl från Stenungsund. På fredagen syns hon i rutan.

Vad fick dig att anmäla dig till gladiatorerna?

–Jag har alltid velat vara med, det har varit en barndomsdröm. Sedan hade jag en kompis som var med för ett par år sedan och han tipsade mig när det var dags att söka till årets omgång. Så jag skickade in en video, som alla mina kompisar skrattade åt och sa var det sämsta de sett, haha. Men det verkar ha gått hem, för jag gick vidare.

Hur var inspelningarna?

– Jätteroliga, det var så mycket adrenalin hela tiden! Kroppen var helt mörbultad efteråt.

Vad fick du för intryck av gladiatorerna?

– Jag har ju sett på det i alla år och gick in med inställningen att det kommer vara tufft motstånd, och jag fick en hel del stryk också. Det var väldigt roligt att träffa dem.

Har du någon favorit?

– Jag hade några som jag ville möta. Spider till exempel, hon tränar en del på samma gym som jag så jag såg henne ladda upp inför säsongen. Bullet var en annan jag ville möta, lite kaxigt sådär – hon är ju rätt tuff. Och det fick jag också!

Du har spelat i Stingers, hur minns du den tiden?

– Jag älskade det. Jag har alltid velat spela hockey, men fick inte först. Sedan fick Stenungsund till slut ett tjejlag och då tjatade jag på mina föräldrar om att få prova. Jag älskade det direkt! Så småningom blev jag målvakt. Totalt spelade jag i elva år och det var helt fantastiskt. Sedan skadade jag knät och flyttade in till Göteborg, vilket gjorde att jag fick lägga av. Men hade det jag inte skadat mig hade jag absolut fortsatt.

Hur har du tränat inför gladiatorerna?

– Jag har ju gymmat hela tiden i princip, vissa dagar har jag kört flera pass. Sedan la jag till löpträning för att bli snabbare och smidigare. Jag hatar verkligen löpning, det är så tråkigt att bara springa. Men jag tog med hunden ut i skogen och körde mycket intervallträning och sådär.

Vilken gren var tuffast?

– Varje gren var en upplevelse i sig, men pyramiden var nog värst. Stegen är mycket högre än man tror, man får verkligen kravla sig upp. Överlag var det mycket tuffare än jag trott, jag har suttit hemma i soffan och tänkt att deltagarna varit så dåliga, hur svårt kan det vara liksom? Men när man väl står där förstår man hur höga hindren är, hur vinglig hängbron är och hur tuff hela tävlingen verkligen är.

På fredag kan man se hur det gick för Veronica, då avsnittet sänds i TV4.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar