Sofia Cervell från Stenungsund släpper ny singel. Foto: Privat

Musik i huvudet dygnet runt

Sofia Cervell,20, från Stenungsund har precis släppt en singel där hon får Taylor Swift att lugna ned sig ett par hekto. Drömmen är att ge ut ett eget album.

Vad är det för singel?

– Det är faktiskt en cover, av Taylor Swifts ”Look what you made me do”. Det är ju en rätt speciell låt, som jag har gjort om refrängen på så att det blir en lite lugnare ballad.

Hur kommer det sig att du valt att göra covers?

– Just nu är det mest för att få ut mitt namn, få människor att lyssna. Livsdrömmen är att släppa eget så klart, det här är ett första steg mot det kan man väl säga.

När kommer det ett album?

– Haha, ja det är svårt att svara på. Just nu jobbar jag på Ica i Stenungsund och lägger nästan all övrig tid på musiken. Om jag inte skriver musik eller sjunger så spelar jag piano eller lyssnar på musik. Musiken är alltid där på något sätt.

Kommer du från en musikalisk familj?

– Nej, inte alls faktiskt. Ingen annan i familjen är särskilt musikalisk och det är bara jag som håller på med musik. Jag började redan som liten att sätta upp små shower hemma. Jag lärde mig att spela piano på egen hand och sedan rullade det bara på med Kulturskolan och estetiska programmet på gymnasiet.

Hur skulle ditt eget album låta?

– Det är svårt att sätta ord på, med en genre eller så. Jag hör exakt i huvudet hur det ska låta men det är svårt att beskriva. Det är väl mest pop, men med lite housestuk.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar