Nu vill de synas ännu mera

Nästa år fyller den 30 år och nu har Orusts teaterförening bestämt sig för att dels bredda repertoaren och dels synas oftare. – De senaste åren har vi ju haft våra framgångsrika nyårsrevyer i Stenshult men inte så mycket mer, säger Hans Lingnert, föreningens ordförande.

Alltså har föreningen gjort slag i saken. Bestämt att det blir nyårsrevy i Stenshult med första föreställning 5 januari.

– Den kan bli i en annorlunda form, säger Kurt Olsson, veteran som alltid säger att varje års revy blir hans sista.

– Du kanske inte riktigt kan tro på mig om just det.

Konstaterar han med ett gapskratt.

Ny regissör

Regisserar den här gången gör Katarina Viberg känd från en del tidigare pjäser hos Orusts teaterförening. På det sättet blir det annorlunda. Tre unga tjejer kommer att vara med den här gången. Tre som var med för ett par år sedan och som nu kommer att se tillbaka. Linn Andreasson, Matilda Andreasson och Nathalie Sollid Triftstrand är engagerade för revyn, sedan hoppas föreningen att många av de ”gamla” skådespelarna vill vara med igen.

Först ut är en ny duo. Redan den 22 oktober ska Dennis Svensson som regisserat de senaste revyuppsättningarna spela en enaktare ihop med Syréne Wingård.

Enaktare

– På Kajutan i Henån ska vi spela Guds djärvaste änglar, en parafras på Guds djärvaste ängel en pjäs om ett möte i diktens värld mellan de finlandssvenska författarna Edit Södergran och Elmer Diktonius, skriven av Magnus Nilsson, berättar de.

– Den enaktare vi ska spela som jag skrivit handlar också om ett möte mellan de två, kanske i himmelriket, säger Dennis.

Syréne är utbildad teaterpedagog och var med i några av Orusts teaterförenings tidigare pjäser. Hon spelar Edith och Dennis är Elmer på Kajutan.

I april ska det speglas då och nu från föreningens 30 gångna år. Kurt Olsson håller i trådarna.

– 8 april ska vi spela om föreningens gångna år, det ska bli roligt och så får vi se vad det blir.

INGEMAR HAMMARSTRÖM