I repetitionstagen. Kurt Olsson pekar på Thore Carlsson och förklarar något. Regissören Dennis Svensson verkar nöjd med utfallet medan Rolf Lindquist avvaktar med sin Dramaten längst tillö höger. FOTO: INGEMAR HAMMARSTRÖM

Ny revy i Stenshult

Sista droppen. Så heter årets Orustrevy. Ett namn möjligt att tyda på många sätt.

– Visst, säger Dennis Svensson, som nu regisserar Orustrevyn för tredje gången, på något sätt är temat vatten eller blod, svett och tårar.

Det är i år en ovanligt liten ensemble, sex skådespelare och tre musiker kommer att finnas på scenen under de 14 föreställningar som Orusts teaterförening ska spela upp i Stenshults fritidslokaler.

– Vi har premiär den 26 januari och spelar sista föreställningen söndag 11 februari, berättar Thore Carlsson, en av dem som ska svara för skådespeleriet.

Övriga skådespelare är, förutom Dennis och Thore, Eva Högmark, Ingrid Lingnert, Kurt Olsson och Rolf Lindquist. Musiker på scenen är Maria Malmstedt, klaviatur, Joakim Adolvson, bas och Ralf Olsson, gitarr och dragspel.

– Vi bestämde i slutet av augusti att det skulle bli en revy, säger Kurt Olsson, som är nestorn i gänget och nu spelar revy för 24:e året på Orust.

– Jag tycker ju att det är så himla roligt…

Skriver själva

Ensemblen skriver också texterna själva. Texter som brukar bli både bitande och humoristiska.

Förra årets föreställning hette 90-öresrevyn och hade sin utgångspunkt i den deklarerade höjningen av kommunalskatten. Den här gången kan man förmoda att Sista droppen kommer att dels fortsätta på det temat men också handla om odrickbart vatten och om det vatten man inte fick vattna trädgården med vilket det var mycket surr omkring i fjol.

Fast många hoppades på extra föreställning i fjol blev det ingen och det kommer det inte att bli nu heller.

– Säljer vi ut 14 föreställningar måste vi kunna vara nöjda med det, konstaterar de.

Ingemar Hammarström

Relaterade artiklar
Fler artiklar