Bandet Whirling Dragana uppträdde vid Öppen scen i oktober. FOTO: TJÖRNS KOMMUN

Öppen Scen dansar in helgen

På fredag är det dags för Öppen Scen igen och schemat är fullspäckat. 16 nummer med ungdomar i alla åldrar kommer att uppträda, med extra mycket dans denna gång.

Öppen Scen startade 2007 på Saga i Skärhamn, men håller idag till på Häggvall på Tjörn. Tanken var att skapa ett forum där ungdomar kunde mötas och växa tillsammans i olika kulturuttryck. Genom att koppla fritidsgård och kulturskolan för ungdomarna visar det att möjligheterna till fortsättning finns, då många slutar på kulturskolan under högstadiet.

Förutom bland annat musik så är det mycket dans som står på schemat under fredagskvällen.

– Vi brukar ha ett brett utbud av kulturuttryck, men det är ovanligt mycket dans denna gång, säger Johan Nilsson, ungdomskonsulent.

Öppen Scen arrangeras med hjälp av ungdomar och man ser till att det blir så professionellt som möjligt. Detta för att visa och förbereda ungdomarna om hur det går till i arbetslivet. När man startade Öppen Scen ville man att det skulle vara ”på riktigt”. Att det är bra uppstyrt och att det inte på något vis ska likna en skolkonsert.

Cirka 250 personer brukar finnas i publiken och det hoppas man få se under fredagskvällen med. Man hoppas också på att det kommer hålla en bra kvalitet, att det blir en go kväll och att ungdomarna kommer att uppskatta kvällen.

När Lokaltidningen STO frågar Johan vad hans bästa minne från Öppen Scen är, har han svårt att komma på något.

– Jo men vi hade en gång ett framträdande där det var några som körde breakdance till några som beatboxade. Det var riktigt häftigt, säger Johan Nilsson.

Annie Mellbert

Relaterade artiklar
Fler artiklar