• Regnigt men lyckat Frivolt

  Workshops, karaoke, filmvisning, dansuppvisning och akvarellmålning. Under helgens Frivolt kom många till Skärhamn för att njuta av festivalstämningen – trots regn.

  – Det var strålande, många uppmuntrande ord och klappar på axeln som ger energi att fortsätta. Det var en lyckad helg även om vädrets makter inte var med oss under lördagen. Men senare på kvällen när det sprack upp blev det jättebra, säger Cathrine Berntsson, avdelningschef för barn- och ungdomskultur på Tjörns kommun och fortsätter:

  – Jag tror det är publikrekord, vi har inte utrett det än, men vi tror så.

  Vissa aktiviteter fick ställas in, bland annat dansuppvisning och dansworkshops vars mattor inte tålde regnet. Och klätterväggen vågade man inte använda på grund av halka. Men sandbyggarna var nöjda med vädret.

  – Sanden blev ju bra när det var fuktigt så det var riktigt lyckat, säger Cathrine Berntsson.

  Frivolt är ett projekt för att göra Tjörn till trevligare kommun att leva i. Ett politiskt mål är att kommunen ska bli den bästa i Sverige, och festivalen är en del i att visa vad ungdomsverksamheten gör och kan göra tillsammans med föreningslivet.

  – Det är kul vi på landsbygden också kan göra något bra och stort, bara vi gör det tillsammans, säger Cathrine Berntsson.

  Om bara några veckor börjar planeringen inför nästa års Frivolt. Det finns inga konkreta förbättringsförslag från kulturavdelningschefens sida mer än ytan. De som uppträdde i mediatältet blev störda av de som testade instrument i musikskolans tält.

  – Vi upplevde att de olika aktiviteterna störde varandra lite så det tar jag med mig till utvärderingen, vi får se hur vi löser det till nästa år. Vi har ju sett att fler vill vara med också, säger hon.

  Amanda Karlsson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar