Nu har Orust kulturprogram för våren släppts. Foto: arkiv

Så blir kulturvåren på Orust

Kabaré, folksägner och föreläsningar om fred – det är några av de saker som händer på Orust under våren. För barn och ungdomar finns ett eget kulturprogram med bland annat dockteater och bokcirklar.

Vårens kulturprogram har släppts och det finns en hel del att göra för Orustborna. För vuxna arrangeras bland annat föreläsningar och konserter.

Den 25 januari kommer Tappra Mödrars Kapell till Kulturhuset Kajutan. Gruppen består av fyra musiker som ska bjuda på ”musik och text som andas varieté, folkmusik och Zetterlundskt vemod.”

På måndag veckan efter, den 29 januari, kan man gå till kulturhuset för att höra om, eller berätta sina egna, folksägner från bygden.

Senare under våren blir det bland annat föredrag av Fredrörelsen på Orust, en jazzkonsert, författarbesök med Ann Rosman och ståuppkomik med Tobias Erehed.

För barn och ungdomar finns ett eget program med tips på evenemang och aktiviteter. Redan den 24 januari blir det dockteater på Kajutan. Föreställningen visas även i Tvets gympasal den 25 januari. I februari, och senare i vår, ordnas till exempel minibio, bokcirklar och sagostunder på biblioteken.

Elvira Linderot

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar