Kyrkoherde Johan Ernstson på Tjörn. Foto: Bengtåke Carlson

”Vi kallar den julotta för morgontrötta”

Tillhör du kategorin som gillar att gå på julotta men är för morgontrött? Då kan Blekets specialvariant på juldagen vara något för dig!

Lokaltidningen ringde upp Johan Ernstsson, kyrkoherde i Tjörns Pastorat, för att kolla närmare på lösningen som kallas ”julotta för morgontrötta” i Bleket.

Är det ett helt nytt grepp från kyrkan?

– Nej egentligen inte. Vi har tidigare haft en gudstjänst i Bleketkyrkan på juldagen men i år kallar vi den julotta för morgontrötta och upplägget blir detsamma som för övriga julottor. Det är bara det att den börjar klockan 11 på förmiddagen.

När börjar övriga julottor?

– Vi har traditionellt våra julottor klockan 07.00 i fyra kyrkor nämligen Stenkyrka, Valla, Klövedal och Rönnäng och till detta kommer alltså nu en julotta i Bleket klockan 11.00. Vi får se om många kommer dit.

Har julottorna minskat antal besökare till förmån för midnattsmässor och liknande på Tjörn?

– Faktiskt inte. Vi märker tvärtom en ökning av besökarantalet igen vilket vi så klart tycker är extra roligt. Vi har också midnattsmässor på Tjörn i Skärhamn och på Klädesholmen men det kan vara svårt för många med sådana gudstjänster sent på julaftonens kväll. Alla har ju inte vatten i glasen på julafton.

Tilläggas ska också att Tjörns Pastorat också arrangerar två julkonserter i Stenkyrka, den ena med Py Bäckman och den andra med bland annat Sonja Aldén och Linda Lampenius. Intresset för dessa är stort.

– Bägge är redan fullbokade, säger Johan Ernstsson.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar