Hur ska man hålla igång sexlivet?

Jag har skrivit krönikor i Stenungsunds Lokaltidning i 5 år. Ibland frågar min pappa om jag inte har skrivit om allt snart. Och det kanske jag har. Men på något sätt så lyckas jag vända och vrida på bokstäverna och få till ännu en krönika. Jag har hunnit bocka av många ämnen under åren. Jag minns speciellt en av de allra första krönikorna jag skrev som handlade om hur man som tvåbarnsförälder ska göra för att hålla igång sexlivet. Jag hade delat upp det i fem punkter.

1. Se till att både du och din partner är hemma.

2. Se till att både du och din partner är vakna.

3. Se till att alla barnen sover (helst i sina egna sängar).

4. Se till att båda har lust.

5. Skulle de fyra första punkterna plötsligt infinna sig. Ligg!

När jag skrev den här krönikan så var mina barn fyra och åtta år gamla. Jag var en ung och naiv tvåbarnsfar som trodde att saker och ting skulle ordna sig bara barnen blev lite äldre. I dag är de nio och tretton år gamla. Hur tänkte jag egentligen? Det är ju inte ett dugg lättare i dag än var det var då. Tvärtom! De går ju fan aldrig och lägger sig. När de var små gick de i alla fall och la sig i hyfsad tid, så vi fick en liten stund för oss själva. Men nu! Jag kan smyga upp sent på kvällen och tänka att nu ligger de och sover sött i sina sängar. Men deras smartphones, iPads, X-box och annat trams håller dem vakna halva nätterna.

På senare tid har vi börjat ha sovrumsdörren stängd. Jag pratade faktiskt med en kvinna om detta under välkomstdrinken på en bröllopsfest ute på Tjörn för ett tag sen. Hon kände igen sig precis sa hon. Hon berättade att hon och hennes man hade testat, när deras barn inte var hemma, hur högt man kunde låta i sovrummet utan att det hördes på utsidan. Den ene stod på insidan och lät och den andre på utsidan och lyssnade.

Barnen har ju dessutom kommit i en ålder då de absolut inte vill kännas vid att mamma och pappa håller på med sådana där dumheter. Ännu mindre att deras farmor och farfar eller mormor och morfar skulle hålla på med det. Det är ju faktiskt helt otänkbart. Men det är väl bara att hålla ut ett par år till. Snart flyttar de hemifrån och då kan vi fortsätta precis som vi gjorde innan vi hade barn igen. Eller?

Peter Sjöholm

Hiss

Äntligen är det på gång med en musikfestival helt utan idioter, våldtäktsmän och fyllegubbar. Ja, alltså en musikfestival helt utan män. Programledaren Emma Knyckare ligger bakom idén, som kanske blir av redan nästa år.

Hiss

Varje höst, när mörkret börjar komma, försöker jag hitta en ny svensk skiva som kan beskriva känslan av vemod på bästa sätt. I år blev det artisten Olle Blomström eller Faråker som han kallar sig. Den nya EP’n med samma namn är helt fantastisk.

Relaterade artiklar
Fler artiklar