Konsten att kommunicera

Under jullovet skulle jag och barnen gå på bio. Jag försökte boka biljetter genom biografens hemsida men det gick inte. Jag försökte flera gånger på olika datorer. Min fru försökte med sin mejladress men det gick inte heller.

Så jag ringde till biografen istället. Det var ingen som svarade. Istället blev jag kopplad till en telefonist på kulturhuset. Hon sa att jag skulle ringa senare. Jag ringde under en hel dag. Till sist sa telefonisten att det inte var någon som svarade på det numret. Dagen efter gick jag ner till biografen och bokade biljetter. Det gick bra. Jag berättade för killen i kassan att jag försökt beställa biljetter på nätet och att jag hade försökt ringa till dem men inte kommit fram. Han sa inget. Jag frågade om han visste om att de hade problem med detta. Han svarade ”Ja”.

Under jullovet var jag även ute och fikade med några arbetskamrater. De berättade att de hade varit ute och festat några dagar tidigare. De sa att nästa gång måste du följa med Peter! Vill ni verkligen ha med en gammal gubbe när ni är ute och festar, sa jag. Ja! Sa de. Ett par veckor senare la de upp en bild på Snapchat när de festade igen. Vad konstigt att de inte frågade mig? Tänkte jag. På måndagen sa de att nästa gång måste du följa med Peter! Men vill ni verkligen ha med en gammal gubbe när ni är ute och festar? Frågade jag. Ja! Sa de. Två veckor senare var de ute och festade igen. De skrev till mig på Snapchat att nästa gång måste du vara med Peter. På måndagen frågade jag om de inte kunde säga till INNAN nästa gång. För då skulle jag faktiskt kunna vara med på riktigt.

Förra veckan hade min son innebandyträning i idrottshallen i Spekeröd klockan 17.45. Klockan 17.34 skriver tränaren på Facebook att träningen är flyttad till Kyrkenorumshallen. Jag försökte ringa min son på mobilen, som redan blivit ditkörd av sin farfar. Mottagningen var så dålig i Spekeröd så jag inte fick tag i honom. Jag slängde mig i bilen och åkte till Spekeröd och hämtade honom. När jag väl kommit dit fick jag ett SMS av min son som berättade att han redan blivit hämtad av en annan pappa. Tänk vad mycket lättare allt var förr när man pratade med varandra.

Peter Sjöholm

Relaterade artiklar
Fler artiklar