Kareby Bil går emot trenden – säljer 130 bilar i månaden

Kareby Bil firar 20 år och kan se tillbaka på en lång och framgångsrik historia. De fortsätter i samma höga tempo när det kommer till försäljning av stora volymer både nya och begagnade bilar.

– Vi omsätter hela vårt lager på en månad. Vi lyckas locka mycket folk till vår bilhall, vilket går emot trenden. Det är fantastiskt roligt, säger Thomas Ivarsson, vd och ägare av Kareby Bil.

Se alla våra bilar i lager


FRAMGÅNGEN TROR HAN beror på att de erbjuder bra priser och bemötande. Många kan tänka sig att åka lite längre för den personliga servicen och de konkurrenskraftiga priserna.

– Vi har en jordnära och platt organisation, medan andra pratar om ”team” ser vi oss själva mer som en familj. Vi hjälps åt och ser till att ta god hand om alla som kommer in till oss. Hos oss blir bilaffären lite smidigare och roligare.

DE BÖRJADE SÄLJA BILAR i Kareby 1999 och fick nybilsförsäljningen för det koreanska märket Daewoo. De hade knappt hunnit komma igång innan GM köpte upp bolaget och de förlorade agenturen.

– Vi ville hitta ett annat koreanskt märke och hittade Kia. På den tiden, runt 2001, visste bara 20 procent av den svenska befolkningen vad Kia var. Idag är Kia Sveriges tredje mest sålda bil. Genombrottet kom med Kia Sorento, en större SUV, som blev väldigt populär 2003. 2006–2007 kom Kia Ceed som var anpassad för européer, det ökade Kias popularitet ännu mer.


2011 BREDDADE DE SORTIMENTET ytterligare genom att ta in Mitsubishis transportbilar.

– Mitsubishi håller den högsta kvaliteten bland pickups och transportbilar. Men det är på Kia-sidan vi säljer de stora volymerna. Ungefär sju av tio som har skaffat en Kia köper Kia igen. Fördelen är bland annat deras sju års nybilsgaranti, det är fantastiskt för köparen i och med att den är lätt att byta in och har därmed ett bra andrahandsvärde. Med Kia får man mycket bil för pengarna och den högsta säkerhetsnivån. Det är också korta leveranstider. Kias höga försäljningssiffror har inneburit att Kareby Bil behövt utöka. De har i omgångar byggt ut sin anläggning och kommer under 2020 bygga ut ytterligare, både bilhall och verkstad blir större.

– Begagnatmarknaden ökar, efterfrågan på begagnade bilar är just nu mycket stor. Kia kommer fortsatt behålla sin popularitet, tack vare att de ligger i framkanten när det kommer till elbilar och plug in-hybrider. Just nu erbjuder vi Kia Niro som finns som hybrid- och elbil. Nu lanseras också Kia XCeed som är en högre och sportigare variant. Både XCeed och Ceed kommer som plug in-hybrid. Kia har haft en elektrifiering av sin flotta på kort tid. Det är en spännande tid och bilmarknaden står inför stora förändringar.

DE SER ATT KUNDERNA är pålästa och miljömedvetna. Med allt fler elbilar följer en brist på mekaniker som har elbilskompetens. På Kareby Bil har de två stycken mastertekniker som utbildat sig.

– Vi ligger bra till och är i hamn som det ser ut på verkstadssidan. Bilbranschen har legat efter länge när det kommer till digitaliseringen. Vi står ödmjuka inför framtiden, det är mycket kvar att utveckla. Vi tycker det ska bli oerhört roligt och spännande, avslutar Thomas Ivarsson.

Läs mer om oss

Kontakt

Prästvägen 105, Kareby, Kungälv

Tel. 0303-22 20 01

www.karebybil.se

Öppet: Vardagar 10-18, Lördagar 11-15