14-åring bakom ratten – flydde från polisen

När polispatrullen väl fick stopp på det misstänkta ekipaget på Orust satt det en 14-årig pojke bakom ratten.– Det är mycket ovanligt att vi tar så unga personer för olovlig körning, säger polisen.

Klockan var strax före 1 på torsdagsnatten när polisen kallades till Färjevägen i Svanesund på Orust. Vittnen rapporterade att man sett en personbil som körde vårdslöst på platsen.

När en polispatrull kom till Svanesund så försökte bilföraren fly. Men efterföljandet blev inte långvarigt.

– Det rörde sig om en kort sträcka. Bilen stoppades på länsväg 762, uppger Stefan Gustafsson, presskommunikatör vid polisen i Region väst.

Bakom ratten påträffade poliserna ett blott 14-årig pojke.

– I bilen finns två passagerare, ytterligare en 14-årig pojke samt en 17-årig kille. Det är mycket ovanligt att tar så unga personer som kör bil, säger Gustafsson.

Fordonet i fråga har körbud och är avställt.

De brott den 14-årige grabben som körde nu gjort sig skyldig till är vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt ej stannat på polismans tecken.

– Vi kommer att göra en fullödig utredning. Men med tanke på förarens ålder så kommer ärendet att hanteras som ett så kallat LUL-fall, det vill säga att utredningen lämnas över till sociala myndigheter, säger Stefan Gustafsson.

Dag Fransson

redaktion@lokaltidningensto.se