Robert Sohlberg är nöjd med årets program som bjuder på både återkommande artister och en del nykomlingar. Foto: Elvira Linderot

30 år med musik på Slussen

Ägaren Robert Sohlberg ser fram emot musiksommaren. I 30 år har Robert och Vibs Sohlberg drivit Slussens pensionat och en mängd välkända artister har stått på deras scen. I sommar uppträder bland andra Tommy Körberg, Mikael Wiehe och Lisa Miskovsky.

– Jag ser fram emot allihop, säger Robert Sohlberg. 

Det var 1987 som Robert och hans fru Vibs Sohlberg kom till Slussens pensionat första gången. Efter att ha arrenderat pensionatet i några år köpte de loss det 1990.

– Vi hade bara tänkt stanna en sommar, men vi blev kvar, säger Robert Sohlberg. 

Varför då?

– Ja, titta ut här! Utsikten och bergsklipporna som reser sig är fantastiska. Vi gifte oss här den första sommaren.

I början bjöd paret in sina musikervänner från Göteborg, som Totta Näslund och Ulf Dageby.

– Jag är själv musiker och det var mina kompisar som kom och spelade. Så småningom började vi boka in mer nationella artister, säger Robert Sohlberg.

De första tio åren var kämpiga och svåra att få ihop ekonomiskt. Robert Sohlberg säger att det var först runt 2000-talet som det verkligen vände. I dag är hotellet och restaurangen öppen nästan året runt och det är många artister som stått på deras scen.

 – Det blir väldigt exklusiva spelningar eftersom det är så intimt och nära.

I sommar blir det som vanligt gott om musikkvällar och Robert Sohlberg är nöjd mer programmet.

– Det är en massa höjdpunkter. Vi har en del återkommande artister som Tommy Körberg och Daniel Norgren. Sen är det några nykomlingar som Säkert, Frida Hyvönen och Avantgardet. Det blir spännande.

Musiksommaren sker inte bara på Slussen. På Nösunds havshotell spelar artister som Uno Svenningsson och Stenungsbaden har gästats av Magnus Uggla. Till Åstols rökeri kommer bland andra Rikard Wolff och folkmusikbandet West of Eden.

Elvira Linderot

redaktion@lokaltidningensto.se

Ett axplock av Slussens artister i sommar

Tingsek, Frida Hyvönen, Money Brother, Loney Dear+Albin Lee Meldau, Sophie Zelmani, Pernilla Andersson, Ebbot med Johan Lindström och kvarts, Marit Bergman, Christian Kjellvander, Jens Lekman, Timo Räisänen och Caroline af Ugglas.

Relaterade artiklar
Fler artiklar