Jan Rollén har valt att lämna S och bli oberoende ledamot. På bilden ses också Helena Järpsten som under förra året lämnade Moderaterna och nu är oberoende ledamot i fullmäktige. Foto: Lasse Andrée

Ännu en politiker blir vilde

Ytterligare en kommunpolitiker i Stenungsund hoppar av sitt parti och blir oberoende. Totalt sitter nu tio oberoende ledamöter i kommunfullmäktige.

Det är Jan Rollén, vice ordförande i sociala myndighetsnämnden för Socialdemokraterna som nu lämnar. Han bekräftar för Lokaltidningen att han lämnat Socialdemokraterna men han kommer att sitta kvar i fullmäktige mandatperioden ut som oberoende ledamot.

– Jag har inte anslutit mig till något annat parti eller partigrupp utan blir helt oberoende ledamot i fullmäktige.

Varför lämnar du S?

– Det vill jag inte för dagen kommentera, men jag har meddelat kommunen mitt beslut, säger han.

Jag Rollén berättar samtidigt att han heller inte bestämt sig för om han kommer att ställa upp för något parti i valet 2018. Detta kommer han att återkomma till senare.

Jan Rollén är den elfte ledamoten i politiken i Stenungsund som sedan förra året lämnat de traditionella partierna eller bytt parti. Sju moderater och två kristdemokrater har gått över till nybildade Stenungsundspartiet, en före detta miljöpartist, Martin Martinsson, är numera helt oberoende ledamot och den elfte är alltså Jan Rollén. Den sistnämnde är för övrigt den förste ledamoten i den nuvarande majoriteten som lämnar sitt parti.

Kommunalrådet Bo Pettersson (S) bekräftar att Rollén lämnat partiet men han har heller inga kommentarer till varför Jan Rollén blir oberoende.

– Det har jag inte att säga om. Det får du fråga honom själv om, säger Pettersson.

Med Rollens avhopp blir det tio oberoende ledamöter i fullmäktige och gruppen är nu den näst största i fullmäktige.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar