Åtalas för att ha slagit glas i huvudet på man

En man åtalas för att ha slagit en annan man i huvudet med ett glas på krogen. Mannen är också misstänkt för våldsamt motstånd och grov olovlig körning.

Det var i samband med ett krogbesök på Orust förra sommaren som den åtalade mannen enligt vittnesuppgifter ska ha slagit ett glas i huvudet på en annan man. Det utsatta mannen fick senare köras till sjukhus där det konstaterades att mannen hade en hjärnskakning.

Enligt målsägaren berodde bråket på att målsägaren vid ett tidigare tillfälle ska kört ut den åtalades mannens flickvän från en fest.

Mannen har i förhör berättat att han kände sig hotat av målsägaren som inte ville flytta sig och att det då ”bara rann över”. Däremot säger han att han inte har något minne av något glas.

Mannen åtalas också för en annan incident som ska ha skett lite senare på hösten i samband med en tillställning i folkets park i Ellös. När polis kom dit fick de höra att mannen betett sig olämpligt och hörde också hur han skrek glåpord till andra besökare.

När polisen försökte tala med mannen ska han, enligt poliserna vittnesmål, ha blivit aggressiv och gjorde kraftigt motstånd när polisen skulle sätta handfängelse på honom. Därför åtalas han för våldsamt motstånd, ett brott han i förhör förnekat.

Mannen åtalas också för grov olovlig körning på Tjörn i våras. Ett brott som mannen erkänner.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se