Uddevalla tingsrätt

Åtalas för våldtäktsförsök vid gångtunnel

En man i 25-årsåldern är åtalad i Uddevalla tingsrätt, misstänkt för ett grovt våldtäktsförsök i Stenungsund. Tillsammans med en yngre man står han också åtalad för ett rån.

Mannen i 25-årsåldern övermannade sommaren 2016 en kvinna i gångtunneln mot Nösnäs badplats. Han ska ha släpat kvinnan och lyft iväg henne och även kastat ned henne på marken, för att sedan lägga sig på kvinnan.

Personer i närheten såg våldtäktsförsöket och kunde skrämma iväg mannen från platsen. Tillvägagångssättet gör att försöket till våldtäkt betecknas som grovt av åklagare.

Mannen är också misstänkt för att, tillsammans med en man i 20-årsåldern, i november i fjol ha rånat en man på dennes mobiltelefon. Detta genom att hålla målsägande över en gångbro och hota honom att släppa ned honom på vägen. Tillsammans ska den misstänkta duon ha sparkat och slagit mannen på bron. Nu är de åtalade för händelsen.

Den yngre mannen har fler åtalspunkter på sig. Däribland tre fall av misshandel, narkotikabrott, försök till utpressning och övergrepp i rättssak då han angripit två målsägande efter att de hade lämnat sina vittnesmål till polisen.

Anthon Näsström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar