Politikens högste man, kommunfullmäktiges ordförande Bengt Torstensson (S) kliver av politiken, han lämnar alla politiska uppdrag men kommer vara kvar som medlem i partiet. Foto Erika Olofsson

Bengt Torstensson lämnar politiken

Orusts högste politiker, fullmäktiges ordförande Bengt Torstensson (S) väljer att lämna politiken.

Roligt och givande, så sammanfattar Bengt Torstensson alla år som politiskt engagerad i Orust kommun. Han är den politiker i fullmäktige som varit med längst. Sedan början på 1980-talet har Torstensson haft många olika politiska uppdrag, som oppositionsråd, som förste vice ordförande i kommunstyrelsen, han har haft uppdraget som fullmäktiges ordförande två gånger, och varit med i en rad styrelser och nämnder. Nu räcker det med politik. I går lämnade Bengt in sin ansökan om att bli befriad från samtliga politiska uppdrag.

– Jag har passerat 70 år, jag behöver tid för annat i livet. Jag blir inte yngre och det politiska arbetet frestar på.

Det finns inga oklarheter mellan Bengt och partiet, beslutet att lämna politiken har fattats i samråd med den egna familjen. En tid med politisk turbulens, bland annat med Tuvesvikfrågan i färskt minne, fick Bengt att besluta sig för att lämna allt.

– Vi har haft ett gott samarbete i presidiet men jag känner att det räcker nu. Jag tänker på hälsan och på familjen. Det har varit otroligt givande och det har varit roliga år men nu räcker det för min del.

Åren som politisk aktiv har givit Bengt mycket glädje. Han har känt en drivkraft och ett givande i att kunna påverka samhället.

– Det har mest varit positivt men visst har jag fått påhopp under åren. Jag har fått vara med och fatta beslut som gjort att vänskap upphört, det är inte roligt.

Bengt har meddelat partiet om sitt val att kliva av. Fram tills dess att en ersättare för Bengt är på plats kommer kommunfullmäktiges första vice ordförande Ulla Kedbäck (MP) hålla ordförandeklubban. Vem som efterträder Bengt kan han inte sia om. Partiet ska arbeta fram ett nytt namn till posten, en ny ordförande ska tillträda i april.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar