johnie berntssons team flux köpenhamn

Berntsson straffad på Marstrand

Matchracingseglaren Johnie Berntsson såg länge ut att överraska under World Match Racing tours första dags tävlingar på Marstrand. Domarna ville annorlunda.

Johnie Berntsson och hans Team Flux var nära att ta en överraskande andraplats i gruppen efter den första dagens seglingar i matchracingfinalen på Marstrand.

Det var i dagens sista race som förhandsfavoriten och gruppledaren Yann Guichard gjorde ett misstag när han närmade sig vändbojen. Berntsson utnyttjade luckan och seglade upp i ledning. Med full fart och rak segling mot mållinjen låg Berntsson i ledning. Ett resultat som hade inneburit att han tagit andraplatsen i gruppen efter måndagens samtliga race.

När Guichard närmade sig bakifrån manövrerade Berntsson för att stänga fransmannens yta. En manöver som inte godkändes av domarna. Berntsson tvingades ta ett straff och det som såg ut att bli en seger slutade med en sistaplats.

Berntsson ligger efter måndagens segling på en fjärdeplats av totalt fem i gruppen. En plats bland topp tre krävs för att Berntsson ska direktkvalificera sig till kvartsfinalerna. Fyran och femman tvingas till kvalrace för att gå vidare. Grupptävlingen avgörs under tisdagen.

Grupp 4

1. Yann Guichard, Spindrift Racing (FRA) – 5p

2. Matt Jerwood, Redline Racing (AUS) – 12p

3. Phil Robertson, Phil Robertson Racing (NZL) – 13p

4. Johnie Berntsson, Flux Team (SWE) – 15p

5. Keith Swinton, Accure Racing, (AUS) – 18p

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar