Bo Bertelsen tog en timeout från politiken. Nu är han beredd på en comeback för Moderaterna. Arkivfoto: Lasse Andrée

Bertelsen redo för comeback

Moderaterna på Tjörn har drabbats av ännu ett avhopp då Mikael Andersson lämnar alla sina uppdrag. Samtidigt ger profilen Bo Bertelsen besked att han kan tänkas göra politisk comeback för partiet.

De här beskeden kommer i dagarna från moderaterna på Tjörn. Mikael S Andersson är den sjätte fullmäktigeledamoten av de nio som valdes in vid valet 2014 som nu lämnar sitt uppdrag. Andersson gav ett kort besked i slutet av förra veckan att han med omedelbar verkan lämnar alla sina politiska uppdrag.

Därmed finns bara tre ordföranden kvar i den ursprungliga moderata fullmäktigegruppen nämligen Björn Möller (ordförande i utbildningsnämnden), Anders G Högmark (ordförande i fullmäktige) och Lars Carlsson (ordförande i samhällsbyggnadsutskottet). Avhoppen från Moderaterna under mandatperioden har varit omfattande och över 10 ledamöter och suppleanter på moderata valsedeln har avsagt sig sina uppdrag eller bytt parti. En ledamot i fullmäktige har lämnat M för Liberalerna samtidigt som M fått en ledamot från Miljöpartiet.

Läs mer: Moderatkris i STO – hälften har lämnat

Läs mer: Nytt avhopp hos Moderaterna

Läs mer: Ytterligare avhopp på Moderaterna

Samtidigt kommer beskedet att Bo Bertelsen från Skärhamn, som av personliga skäl lämnade politiken fi början av året, är beredd att ställa upp i valet 2018 för partiet.

– Ja, jag har sagt att jag står till förfogande om partiet vill ha mig och nominerar mig.Vi får se vad som händer efter årsskiftet.

Läs mer: Bertelsen lämnar politiken

Bo Bertelsen var fram till sin avsägelse en av de ledande politikerna inom och i majoriteten på Tjörn. Han var förste vice ordförande i arbetsutskottet och kommunstyrelsen och i valet 2014 första namn för moderaterna, detta sedan han flyttades upp på valsedeln från femte till första plats genom personröster. Moderaterna kommer genom alla avhopp att få en stor andel nya ledamöter när partiet nominerar sina kandidater till fullmäktige efter årsskiftet.

Anmärkningsvärt i Tjörnpolitiken är också att hela fyra ledamöter eller suppleanter i fullmäktige har bytt parti under mandatperioden men är fortsatt politiskt aktiva. Två ledamöter har lämnat Moderaterna för Liberalerna, en miljöpartist har blivit socialdemokrat och en annan miljöpartist har blivit moderat. Slutligen finns obekräftade uppgifter från Centern att en ledamot från S skall ha anslutit sig till Centerpartiet.

Lasse Andrée

0303-72 28 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar