Bil voltade i vattnet – en avförd till sjukhus

En bil körde på onsdagsmorgonen ner i diket i Henån, Orust. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri.

Det var strax före nio på onsdagsmorgonen som larmet kom in till räddningstjänsten om en singelolycka på Torpvägen, Henån.

– Vi är på plats och jobbar. Det är en bil som har voltat ner i ett större dike här. Vi har plockat ur en person som nu har avförts till sjukhus, sade Ingemar Rydén, insatsledare i beredskap på Orusts räddningstjänst, några minuter efter nio.

– Än är uppgifterna knapphändiga, men vi har kommit fram till platsen. Det är en singelolycka där en bil har kört ner i ån. Redan när vi kom dit var föraren på land, säger Morten Gunnäng vakthavande befäl på polisen region Väst.

Runt 09.30 var bilen uppdragen ur vattnet.

– Bilen låg på taket, och det har läckt från den, så nu är det ett miljöärende där vi samarbetar med miljökontoret. Bärgningsbilen är snart på plats också, säger Ingemar Rydén.

Vet man vad som har hänt?

– Nej, inte mer än att bilen har kört av vägen och hamnat i vattnet, och att föraren har avförts med ambulans till sjukhus.

Är personen allvarligt skadad?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Morten Gunnäng på polisen säger att föraren är en man i 50-årsåldern, som nu är misstänkt för rattfylleri.

– Det verkar som om han har en fraktur i någon kroppsdel, så det är därför han har åkt in till sjukhuset. Därifrån kommer vi att ta över honom så småningom. Det är inte säkert att det rör sig om alkohol, eller vad det var som fick polispatrullen att fatta misstanken. Men det kan blodprovet visa, säger han.

Tobias Holmgren