Foto: Mikael Berglund

Person allvarligt skadad efter olycka

En bilist körde in i räcket vid Källösundsbron och fick föras till sjukhus med allvarliga skador. Det är oklart vad olyckan berodde på, men det ska ha varit väldigt halt på platsen.

Det var strax efter 06 på morgonen som polisen fick larm om olyckan som skedde precis efter Källösundsbron mot Tjörnsidan till i riktning mot Stenungsund.

– När vi kom fram såg vi att det var en bil som gått i räcket, säger Carl-Ian Bissmark, räddningschef på Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten fick hjälpa till att ta hand om föraren innan ambulansen kom till platsen och bilisten kördes till sjukhus med allvarliga skador enligt polisen. Enligt sjukhuset ska föraren, en man i 60-årsåldern, vara allvarligt skadad men hans tillstånd är stabilt. Vad olyckan berodde på är oklart men enligt flera personer ska det ha varit mycket halt på platsen.

Räddningstjänsten stängde också helt av vägen i 25 minuter innan man kunde öppna igen. Det innebär också att det har varit förseningar på Orust express och Tjörn express.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar