Bilist vägrade stanna – polisen använde spikmatta

Polisen fick använda spikmatta mot en trafikant som vägrat stanna. Det hela tog sin början på Stenungsön och polisen kunde till slut gripa mannen nära Trollhättan efter att bilens alla fyra däck punkterats.

Det var vid klockan fyra på onsdagsmorgonen som en polispatrull reagerade på att föraren, en man i 60-årsåldern, framförde sin bil vingligt och signalerade åt honom att stanna. Men istället för att stanna körde föraren iväg i hög fart.

– Han visar inga tecken på att vilja stanna och ett beslut tas om att använda spikmatta, säger Christer Fuxborg. Polisen följer efter bilen mil, först genom Torp och sedan centrala Uddevalla.

– Det är hela tiden en bedömning som man får göra så att ingen ska sättas i fara, säger Fuxborg. Först efter att föraren kört förbi Uddevalla och vidare mot Trollhättan får polisen stopp på förare.

– Då har han kört över två olika spikmattor. Första gången punkteras ett däck men då fortsätter han. Inte förrän alla fyra däcken är punkterade väljer han att stanna, säger Fuxborg.

Mannen är nu misstänkt för en rad trafikbrott bland annat grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Dessutom misstänks han för drograttfylleri då han enligt polisen visat tydliga tecken på drogpåverkan.

Björn Alm