Takpapp riskerar blåsa av tak i Stenungsund

Under söndagen drog stormen Ciara in över västkusten. Hårda vindar påverkade tågtrafiken på Bohusbanan. I Stenungsund riskerade takpapp att blåsa av tak på Koppersvägen.

Enligt Trafikverket har man sedan klockan 12 stängt av tågtrafiken mellan Strömstad och Uddevalla. Fram till och med måndag klockan 14 räknar man med att sträckan ska ersättas med bussar.

Detta kan påverka även resenärer som ska söderut eller kommer söderifrån på Bohusbanan.

– Det är det som är bestämt på de sträckorna än så länge, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Vid 13.30-tiden larmades räddningstjänsten till Koppersvägen där man håller på och bygger ett nytt flerfamiljshus. Enligt räddningstjänsten är det byggställningar runt hela huset och innanför byggställningarna ligger byggplast, presenningar och reklamskyltar.

– Men takpappet på yttertaket har börjat att släppa, säger Göran Andtbacka, insatsledare på räddningstjänsten Södra bohuslän.

Enligt Göran Andtbacka går det inte att göra något åt takpappen eftersom det är för farligt att gå upp på taket. Men man har försökt nå byggaren men inte lyckats.

Han säger att det blåser kraftigt i området och att havsvattennivåerna har börjat stiga. Men att det inte varit några andra larm i området.

– Folk har varit duktiga på att surra fast sina grejer.

Under söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till ett nedblåst träd på väg 160 strax innan Henån på Orust.

Under eftermiddagen, kvällen och natten drar vindar med stormstyrka in över Västkusten och SMHI räknar med vindbyar på uppemot 25 till 27 meter i sekunden.

Läs mer: Klass två-varning – risk för stormbyar

Karina Hansson

karina.hansson@lokaltidningensto.se