Susanne Landgren, ledamot i socialnämnden, har tagit initiativ till en julklappsinsamling i kommunhuset.

”Blir ett sätt att sprida lite julglädje”

Från och med fredagen står det en gran i Skärhamns kommunhus, där tanken är att det ska bildas en hög med fina julklappar Susanne Landgren, ledamot i socialnämnden på Tjörn, är initiativtagare till det hela.

Vad är det för gran?

– Den kommer att stå i entrén till kommunhuset och tanken är att man ska komma dit och lägga julklappar under den, som sedan ska delas ut till barn som kanske sällan får några. Det kan till exempel vara barn som lever i familjer med missbruk, psykisk ohälsa, eller fattigdom.

Hur kom du på idén?

– Det finns olika sådana här julklappsinsamlingar i Göteborg, och på Stenungsbaden har de ju också en sådan gran. Så jag tänkte att vi på Tjörn också borde kunna få till det här, och kontaktade kommunledningen som tyckte att det var en jättebra idé. Det blir ett sätt att sprida lite julglädje till de här barnen, och kommuninvånarna får vara med och göra något fint för varandra.

Hur kommer de att delas ut?

– Livbojen, som arbetar för barn och unga som lever nära missbruk, våld och ohälsa, kommer ta hand om klapparna och dela ut dem. Detta sker i samarbete med integrationsenheten som ser till att även nyblivna Tjörnbor kan få en klapp.

Hur ska man tänka när man köper klapp?

– De ska vara nya saker som är anpassade till barn mellan 0-13 år och så märker man paketet med ålder och ”pojke” eller ”flicka”. Sedan få man gå efter vad man själv tycker passar och vad man känner att man vill ge. Till de små barnen är det nog ganska lätt att hitta bra saker, till de äldre skulle jag tro att det är väldigt uppskattat med presentkort så att de kan välja själva.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar