Bluesrock-band i final av Musik Direkt

I lördags var det regionfinal i Musik Direkt. Bandet Major Business, med medlemmar som har rötterna i Svanesund på Orust, var en av tre akter som gick till final. 

I lördags var det dags för regionfinal på Mimers hus i Kungälv. Åtta akter från Västra Götaland gjorde upp om tre finalplatser. Ett av banden som gick vidare var Major Business som spelar bluesrock. Bandmedlemmarna kommer från Svanesund på Orust, Uddevalla och Bullaren.

Juryn skrev så här om bandet i sin motivering: ”Med sitt publikfrieri och fantastiska energi på scen ger denna akt ett stort leende på juryn läppar! Funky! Major Business!”

Bandet Wolfking, som är ett hiphopband med rötterna i Myggenäs på Tjörn, var också i regionfinal men gick inte vidare till finalen. Övriga finalister blev AxA och Rhino.

I samband med regionfinalen uppmärksammades även terrordådet i Stockholm och det hölls en tyst minut. Finalen äger rum den 24-27 maj i Uddevalla. Riksfinalen gästas förutom av Musik Direkt vinnare från hela Sverige av stora musiknamn som Erik Lundin, Cleo, Hojat Rahimi och Mariam Wallentin från Wildbords & Peacedrums. 

Genom åren har artister som idag är etablerade deltagit i tävlingen. Det är bland annat Laleh, Cardigans och José Gonzáles. 

Läs mer: Lokala band i regionfinal av Musik Direkt

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se