Borealis bäst i klassen

Kemiföretaget Borealis i Stenungsund har tilldelats priset Utmärkelsen 2016 – ett pris som delats ut för bästa kvalitet och samverkan i skola-arbetslivskontakter.

Företaget fick priset i samband med EuroSkjills- Europas största yrkestävling- som avgjordes på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom Borealis fick Brunnsboskolan Göteborg(grundskola) pris samt Peder Skrivares skola i Varberg(gymnasieskola). Dessutom blev bageriläraren Edin Filipovic vid Ester Mosessons gymnasium i Göteborg årets yrkeslärare.

Borealis konkurrerade om priset med två andra företag, nämligen Hogia i Stenungsund och Ericson i Göteborg.

Motiveringen för att Borealis fick priset var bland annat att företaget på ett målmedvetet sätt jobbar långsiktigt med samverkan skola-arbetsliv och man är extra mån om kompetensförsörjningen och man har ett djupt engagemang som gör skillnad.

– Borealis når genom sitt arbete ut till elever i alla åldrar och är med och breddar natur- och teknikintresset från tidig ålder, skriver juryn i sin motivering.

Man tar som exempel att företaget är med och finansierar Molekylverkstaden som når alla högstadieelever i regionen och man driver sommarforskarskolan som når elever i årskurs 8. Dessutom har Borealis  nått många målgrupper på olika nivåer genom sitt engagemang i teknikcollege, yrkeshögskolan och Chalmers.

Bakom utmärkelserna ligger GR med enheten för skola och Arbetsliv i Göteborgsregionen.

Lasse Andrée

0303-728228

redaktion@lokaltiodningensto.se