Borealis i nytt avtal med Abu Dhabi

Borealis och ADNOC fortsätter sitt samarbete och bygger nytt i Förenade Arabemiraten. Fram till 2025 ska den petrokemiska produktionen öka med flera miljoner ton per år.

Borealis ingår nu ett avtal med Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) där de ska utöka sitt samarbete.

– Dagens överenskommelse med Borealis utgör en viktig milstolpe för två viktiga projekt som ger stöd för vår strategi för smart tillväxt och partnerskap, säger Sultan Ahmed Al Jaber, vd för ADNOC, i ett pressmeddelande.

De två projekten består av en ny polypropenanläggning och ett fjärde Borogue-komplex som planeras att byggas i Al Rawais, en stad i västra Abu Dhabi-emiratet i Förenade Arabemiraten.

Den nya anläggningen ska innebära ytterligare 0,5 miljoner ton polypropen per år och det nya Boroguebygget omfattar en kracker för blandade råvaror.

Fram till 2025 är målet att den petrokemiska produktionen ska öka från 4,5 till 11,4 miljoner ton per år.

– Borouge 4-komplexet och polypropenanläggningen gör att vi kan utöka dagens petrokemiska produktion till närmare 10 miljoner ton per år, vilket gör att vi kan dra nytta av de möjligheter på marknaden vi har identifierat. Särskilt i Asien, där marknaden för polymerer av högsta kvalitet väntas fördubblas fram till 2040, säger Ahmed Al Jaber i pressemeddelandet.

Michaela Karlén

0303-72 82 28

vikarie@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar