Branden i industriområdet har spridit sig

Det brinner i en byggnad i Svanviks industriområde på Tjörn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och väg 169 stängdes av på grund av röken.

– Vi har inte branden under kontroll än, säger Göran Andersson på räddningstjänsten strax innan klockan 11.

Larmet om branden kom in vid tjugo över sju på tisdagsmorgonen och räddningstjänsten är på plats med två enheter.

– Det är fortfarande kraftig rökutveckling. Branden har startat i en produktionslokal och det är spridningsrisk in till kontorsdelen. I så fall skulle den ju få ny fart i den delen av byggnaden, sa Göran Andersson, räddningschef i beredskap på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund på morgonen.

Ingen person har skadats i samband med branden.

– Ambulansen var först på plats men vi har räknat in folket så det är okej.

Röken är heller inte farlig, enligt räddningstjänsten.

– Nej, det är inget som allmänheten behöver tänka på. Sedan är brandrök i sig inte bra, så vi uppmanar folk att inte vistas i rökens riktning, säger Göran Andersson.

Väg 169 förbi brandplatsen var helt avstängd på grund av röken som orsakade siktproblem. Men även om det fortsatt är mycket rök, så har det avtagit lite och strax före klockan 11 så släpptes trafiken på.

– Vi arbetar från två fronter, dels från produktionssidan och dels genom att begränsa från kontorsdelen. Men byggnaden är en plåtkonstruktion och lite besvärlig att ta sig in i så det tar lite tid.

Han tillägger:

– Det finns rasrisk inne i produktionslokalen, där vi inte har riktig koll då vi inte kan gå in i den delen av byggnaden.

Under eftermiddagen fortsatte arbetet då branden fick spridning.

– Vi lyckades inte hålla begränsningarna till kontorsbyggnaden. Det är fortfarande kraftig rökutveckling. Lagerlokalen har vi lyckats rädda, men inte kontorsdelen dit branden spred sig. Det blir en hel dag med släckningsarbete, konstaterar Göran Andersson vid 13-tiden.

Anthon Näsström 

Kajsa Lind

Jacob Humlén