Sommarstuga i Henån övertänd – fick brinna ner

En sommarstuga började brinna utanför Henån på lördagseftermiddagen. När räddningstjänsten kom dit var stugan övertänd.

Larmet som en brand kom vid ett-tiden på lördagseftermiddagen. Enligt polisen handlar det som en sommarstuga i Dalby, utanför Henån.

– Vi kom nyss fram, jag vet inte mer än att det brinner i en sommarstuga, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats vid branden, men det är oklart om någon person ska ha funnits i stugan eller om någon är skadad.

Det ska vara allmänheten som sett att det brann en bit bort och då ringde 112.

– Det är en iakttagelse att det brinner på kullen, men vi har inte fått något bekräftat, säger Monja Kirmiz, teamledare på SOS Alarm.

Vid klockan 14 hade polisen konstaterat att det inte fanns någon person i huset när det började brinna och att ingen ska ha blivit skadad.

Sommarstugan var övertänd när räddningstjänsten kom fram och de låter den nu brinna ner under kontrollerade former. Det är fortfarande oklart vad som startat branden.

– Vi släcker ingenting. Det hade tagit sig lite i fjolårsgräset som torkat upp, men vi låter stugan brinna ner. Den ligger ungefär 300 meter från farbar väg, säger Marcus Larsson på räddningstjänsten Orust.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@lokaltidningensto.se