Brandmän briljerade på Tjörn

I helgen drabbades Skärhamn av en båtbrand, en arbetsplatsolycka och en krock på bara några timmar. Som tur var rörde sig det hela om övningar i en brandkårstävling.

Den traditionsenliga brandkårstävlingen där olika kårer från Västsverige träffas för att öva olika räddningsmoment har funnits sedan 70-talet. I helgen var det Tjörns tur att hålla i arrangemanget för första gången på tio år.

– Det var jäkligt lyckat, vi hade tur med vädret och det var mycket folk i Skärhamns hamn. Allt flöt på bra och vi fick mycket positiv respons, säger Karl-Gunnar Persson, operativ chef för Räddningstjänsten.

Lagen tävlade i tre praktiska moment och en teoridel. Det första momentet var en simulerad trafikolycka med flera skadade. Därefter fick de tävlande ta sig an en arbetsplatsolycka där en man fallit ner i en stor tank. Till sist fick de kämpa med att släcka en båtbrand, följt av ett teoriprov.

– Vi försökte få spridning på det. En del moment var lite trixiga att lösa, och alla lag tog sig an utmaningarna på lite olika sätt.

Totalt tävlade sex lag och bäst gick det för Hunnebostrand som tog hem segern. Därefter kom Strömstads och Rävlandas kårer. Från STO tävlade endast Stenungsund, eftersom Orust dragit sig ur med kort varsel och Tjörn inte tävlade i egenskap av arrangörer.

– Stenungsund gjorde också bra ifrån sig. De kom på delad fjärdeplats kan man säga.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar