Brygga brann – bara meter från båtarna

Det började brinna i en brygga i centrala Stenungsund inatt. Bara meter från båtarna där flera människor brukar ligga och sova.

Polis och räddningstjänst ryckte ut till en brinnande brygga natten till torsdag. Larmet kom vid 03.15 och det var en brygga i centrala Stenungsund som stod i lågor.

– Först kommer polisen dit och släcker med pulversläckare, men det räcker inte. Då kommer räddningstjänsten och det tar väl en halvtimme för dem att få branden under kontroll, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Räddningstjänsten kunde med hjälp av en pump och havsvattnet begränsa branden till bryggan och sedan släcka. Elden lämnade ett hål i bryggan och skador på stora delar av den. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det var personer som observerade att folk eldade på bryggan, sedan om de grillade eller eldade har jag ingen information om, säger Thomas Fuxborg.

Vid bryggan låg flera båtar förtöjda där ägarna ofta sover över. Polisen har i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats i branden.

Louise Olsson

louise.olsson@lokaltidningensto.se