Bucklan gick till Rassy

Årets Orustbo har nu tagit emot sitt pris. Magnus och Melanie Rassy delar på priset, genom sitt företag Hallberg-Rassy sätter de Orust på kartan och de är en av kommunens största arbetsgivare.


Magnus och Melanie Rassy har utsetts till Årets Orustbor 2016. De får priset för att de sätter Orust på kartan på många sätt. Genom sitt årligen återkommande event Öppet varv, lockar de tusentals besökare från hela världen. Deras båtar syns och seglas i hela världen och dessutom återkommerbåtarna till Orust för vinterförvaring och reparation. 9 200 modeller har sålts sedan starten 1972 och 2016 släpptes en helt ny modell, HR44 med världspremiär på världens största båtmässa, Boot Düsseldorf den 21-29 januari 2017.

Hallberg-Rassy är ett av Orust största företag, de skapar många arbetstillfällen och har genom smarta val stadigt levt vidare när många andra i branschen försvunnit. De verkar i en av Orusts mest signifikanta näringar – båtbranschen – och har genom åren erhållit ett stort antal priser och utmärkelser.

Priset går varje år till en eller flera personer ”som gjort något bra inom idrott, kultur eller näringsliv och satt Orust på kartan” Pristagaren utses av en jury som består av representanter från Henåns Företagarförening, Henånbladet, Orust Sparbank samt Orust Kommun.

Magnus är VD för Hallberg-Rassy medan Melanie ansvarar för HR Parts som är varvets reservdels- och tillbehörsavdelning. Priset delades ut under festliga former under Valborgsmässoaftonen.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se