Arkivfoto

Bussförare åtalad för omkörningsförsök

En bilist fick väja för att undvika kollision med en buss som var mitt i en omkörning av en bil. Nu åtalas bussföraren misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Det var i våras som en buss med passagerare körde på länsväg 650 i höjd med Ucklum. I förhör säger bussföraren att han ville köra om en bil som körde långsamt, men i samband med omkörning fick han möte. Enligt bilisten kom bussen närmare och närmare utan att bussen körde in i sitt körfält och enligt bilisten fick han i sista sekund väja in på en avtagsväg för att undvika kollision.

Efter det ska bussföraren svängt tillbaka in i sitt körfält utan att ha kört om bilen. I bussen fanns förutom passagerare också en instruktör som fanns med på rutten eftersom bussföraren var ny och skulle få lokalkännedom. Instruktören vittnade i förhör om att han bett föraren avbryta omkörningen flera gånger utan att det skedde.

Föraren själv erkänner vissa omständigheter kring händelsen men nekar till brott och menar i förhör att han visserligen försökt köra om en bil men att han haft god uppsikt och inte kört på ett farligt sätt utan att han avbrutit omkörningen.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar