Capio har flyttat in i nya lokaler

Stort, ljust och välkomnande. Den nya vårdcentralen i Henån smygöppnade under måndagen med ett öppet hus dit orustborna välkomnades för att få se på de nya lokalerna.

Många var nyfikna på att få en första kik på de lokaler dit Capio flyttar sin vårdcentral, från gamla värdshuset i Henån till nybyggda lokaler på Kaprifolvägen.

– Vi har fått vara med i planeringen av lokalerna så att vi ska få så ändamålsenliga ytor att arbeta på som möjligt, säger Malin Mårin, verksamhetschef vid vårdcentralen.

Distriktsläkare Ingemar Lantz som arbetat i många år i Capios tidigare lokaler är mycket nöjd med de nya lokaliteterna. Han är en av nuvarande fyra läkare som bemannar vårdcentralen.

– Vi har varit lite trångbodda i de gamla lokalerna. Nu har vi fått lokaler som byggts från grunden som en vårdcentral. Det här känns som att det kommer bli riktigt bra här.

Vårdcentralen ligger på tredje våningen med hiss upp. Det är ljusa rymliga lokaler där läkarna har mottagningsrum i en del av lokalen. På andra sidan finns sjukgymnastik, fotvård och barnavårdscentral, BVC.

– Vi är så nöjda med våra ljusa fina lokaler. BVC har en egen ingång med eget väntrum så de små behöver inte vänta tillsammans med övriga patienter, säger Lena Engelin, en av de tre BVC sköterskorna.

Ulla Karlsson var en av Orustborna som passade på att få en kik på de nya lokalerna. Hos Petra Karlsson, arbetsterapeut, kunde Ulla prova hur stark hon är i sina händer. Ulla stämde in i hyllningskören över den nya vårdcentralen.

– Här har blivit så fint hos Capio. Nu har vi fått en stor fin vårdcentral i Henån, det är många som längtat efter den.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar