Dags att nominera årets företagshjältar

Näringslivsorganisationen Företagarna vill nu ha hjälp av allmänheten för att utse Årets företagare, samt Årets unga företagare i Stenungsund, samt på Orust och Tjörn.

Alla som vill nominera en kandidat har fram till den sista februari på sig att mejla sina förslag till företagarorganisationen.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och uppmuntra lokala företagare som genom handlingskraft och engagemang fungerar som en viktig förebild.

– Kanske extra viktigt nu under den pågående pandemin då många fått kämpa mer än vanligt, säger Lars Grenhage, ordförande i Företagarna Stenungsund och Tjörn.

– Men vi tittar också på huruvida företaget haft en stabil ekonomisk utveckling och god lönsamhet över tid, då det samtidigt ser väldigt olika ut för många. En del har ju haft det riktigt tufft det gångna året, medan det för andra tuffat på ungefär som vanligt eller till och med bättre.

Kreativitet och nytänk

Andra kriterier som väger in för att utses till årets företagshjältar är också kreativitet och innovation.

– Det är ju också lite extra intressant nu under pandemin då många företagare fått ställa om, både tekniskt och rent praktiskt, för att behålla befintliga kunder, men även nå ut till nya, säger Lars Grenhage.

– Här är vi också måna om att få in förslag på flera unga företagare som vi gärna vill sätta lite extra fokus på. Detta för att vi rent historiskt haft svårare att få in tips om just dem som räknats in som unga företagare. Därför har åldersgränsen nu höjts till 35 år i den kategorin.

Ingen gala

Den normala gången har tidigare varit att sedan presentera de lokala vinnarna vid en gemensam företagsgala i maj.

– Men så blir det förstås inte i år, det har vi beslutat redan nu efter att även förra året fått ställa om digitalt, säger Lars Grenhage.

Läs mer: STO-galan skjuts upp – vinnarna annonseras digitalt

– Däremot är vår ambition att på ett eller annat sätt utse och presentera vinnarna senast den 30 juni. Detta för att de också ska ha möjlighet att gå vidare till den regionala final som sedan hålls, med chans att ta sig vidare även nationellt.

Camilla Moestedt

redaktion@lokaltidningensto.se