Datorspel – mer än bara ett nöje

Höviksnäs Höstlovet på Tjörn ser spännande ut med ett brett spektrum av aktiviteter. Under tisdagen arrangerade Kulturskolan Delta ett LAN på Häggvallskolan.

I en nedsläckt rum på Häggvallskolan hörs knattrande tangenter och ivriga musklick. Skärmljuset från datorspel lyser upp ungdomarnas ansikten. Skrattsalvor och jidder kommer i små vågor. Utanför sitter Andreas Björk, ungdomskonsulent vid Tjörns kommun, som tillsammans med deltagarna styrt upp höstlovsaktiviteten.

– Jag är bara länken från kommunen, ungdomarna tar det största ansvaret. Mitt jobb är att se till så att det finns rutiner och att hjälpa till att rigga lokalerna vi använder på ett smidigt sätt, och självklart komma med tips, säger Andreas Björk.

Inga våldsamma spel är tillåtna. Istället är det spel med en mer strategisk och äventyrlig karaktär såsom Minecraft och Bed Wars som täcker skärmarna. Aron Samuelsson, huvudledare för Deltalaget i Häggvall, går runt och pratar med deltagarna och hjälper till när det behövs.

– Vi har LAN varje vecka, på tisdagar och onsdagar. Andreas har sett till att vi får verktygen att lära oss att leda ett lag och ta ansvar. Till en början var vi bara ett fåtal, men nu är vi runt 30 deltagare per tillfälle, säger Aron Samuelsson.

Love Schiller

love.schiller@lokaltidningensto.se