Delfin lekte i timmar utanför Gullholmen

Under onsdagseftermiddagen vittnade flera badgäster utanför Gullholmsbadet om en delfin som lekte i vattnet i flera timmar. Andreas Filipsson var en av de som fick se showen.

Andreas Filipsson lämnade sin familjs sommarställe på Gullholmen och var ute på sin båt tillsammans med några kompisar när de plötsligen fick ta del av en oväntad händelse.

– Det var framåt halvfem-tiden, vi var ute och hade tankat båten när vi såg massor båtar ståendes i en cirkel utanför Gullholmsbadet. När vi kom fram till båtarna så insåg vi att det var en delfin som hoppade runt där, fram och tillbaka bland alla båtar. Vi stannade i en halvtimme och jag tog några bilder, berättar han.

– Det var häftigt men det kändes också lite lustigt att den hoppade runt där helt ensam, säger han.

Bara några dagar tidigare så var det två fridykare i Kungsbackafjorden som också träffade på en delfin. De fick även simma med delfinen som också visade sig vara mycket lekfull.

Läs mer om detta här.

Vattnet i svenska hav har blivit varmare under de senaste åren. I framtiden kan det bland annat leda till att det kommer fler sydligare valarter, delfiner ingår i den gruppen, till Sverige.

Klaus Buchholz