Delta gör tv av dansföreställning

Hela veckan sänder Delta Kultur- och fritidscentra på Tjörn tv efter att deras föreställningar fått ställas in. I kväll tisdag släpps dansföreställningen på Deltas youtube-kanal för att sedan läggas upp på deras sociala medier.

Tv-inspelningarna har pågått sedan några veckor tillbaka och förra veckan var det dags för dansföreställningen att filmas när Lokaltidningen kom på besök.

Det är flera grupper som är med och framför nummer i föreställningen som är koreograferat av danspedagogen Madeleine Wallroth.

Dansföreställningen har fått namnet ’Music makes the people come together’. Den inleds med ett nummer framfört av ’Delta Dance Company’ som är den dansgrupp som tränat dans längst av alla.

– Vårt första nummer heter ’Wild Child’ och är väldigt dramatiskt. Det har inslag av hårdrock och har också en hel del power, säger Tova Redig från gruppen ’Delta Dance Company’. 

Dansgruppen har under våren förberett och övat på sina nummer som de vanligtvis gör. Det har varit viktigt att fokusera på att öva trots att man inte vetat hur det ska bli med dansföreställningen.

Undervisningen har dock fått anpassas efter de förutsättningar som varit. De är noga med att hålla nere antalet personer på plats genom att inte ha några anhöriga i lokalen. Dessutom står danspedagogen Madeleine Wallroth och häller en skvätt handsprit i dansarnas händer innan varje dansnummer.  

– Vi har inte kunnat hålla händer och ha kontakt under träningen denna vår, men utöver det har vi övat som vi brukar göra, säger Matilda Jakobsson från gruppen ’Delta Dance Company’. 

Gruppen tycker det är kul att danserna filmas, men tycker också det känns nervöst att det dokumenteras.

– Vanligtvis går man ’all in’ under numret och sen släpper man det. Jag tror man kommer känna sig mer självkritisk när allt finns tillgängligt att se när som helst, förklarar Emma Schroderus från gruppen ’Delta Dance Company’.

Embla Starke Sundén

 

Music makes the people come together – Danserna