”Det var lite småtungt”

En inställd tävling i Sydafrika men han lyckades komma hem. Däremot är den kommande tävlingssäsongen till stora delar väldigt oklar.

Mountainbikecyklisten Michael Olsson från Stenungsund tog sig hela vägen från Sverige till Sydafrika för att tävla i Cape Epic men det blev inställt.

– Jag fick reda på det två dagar innan, så det var lite småtungt. Det var bara att gilla läget, säger Michael.

– Det var surt att inte kunna köra det när man hade förberett sig bra. Och det kändes inte som att det skulle bli inställt. Nästa grej var ju att försöka komma hem, säger Michael som lyckades hitta en resa hem.

– Jag hade 27-28 timmar hem. Det var tur det för jag fick mejl i tisdags för den resa som jag egentligen skulle ha åkt hem med att hela den resan var inställd…

Hoppas på VM

På samma sätt som för alla andra idrotter är framtiden oklar.

– Jag har ingen aning om vad som sker men för min del får man träna så gott det går och hoppas att tävlingarna kommer igång, säger Michael.

Den egentliga tävlingssäsongen var tänkt till måndagen den 13 april i Varberg.

– Därefter hade det egentligen fortsatt varje helg.

Det stora målet med år 2020 ligger väldigt långt fram i tiden.

– Förhoppningen är fortfarande att kunna köra VM som går i Turkiet i slutet av oktober. Jag hoppas att det ska ha lagt sig tills dess, men det är svårt att veta.

Ta det lite lugnt

Finns det tydliga mål i form av tävlingar blir det också lättare att motivera sig, men det blir betydligt svårare om man inte mera exakt vet vad det är man ska förbereda sig för.

– Jag var – jag är – i en ganska bra form för att kunna köra Cape Epic, men nu blir det ju en omställning. Jag tror det är mycket i huvudet för mig men också för många andra att kunna ladda om, säger Michael.

Det man kan göra är att fortsätta träna och att försöka ha roligt innan man vet vad som kommer att hända.

– För min egen del och för de som jag coachar, så säger jag att ”ta det lite lugnt – kör vad du själv vill tills vi vet”. Först då kan man lägga upp träningsprogram, säger han.

– Jag tror det blir jättetufft att ha ett nytt mål och så behöva bryta det igen.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se