Detta gnäller vi om på Orust

1) Vad gnäller Orusts invånare mest över?

2) Vad är vi gladast eller stoltast över?   

 

Kajsa-Karin Andersson, Kristdemokraterna

1) – Skatten. Varför ska vi ha så hög skatt och så lite service undrar många. Och vad gör politikerna egentligen är en standardfråga.

2) – Naturen, att det är så vackert här på öarna. Turisterna älskar oss vet du! Sedan hör jag ofta att vi har bra förskolor och duktiga pedagoger. Dessutom är många glada för att Henåns skola äntligen är igång och har blivit så fin.

 

Magnus Lebeck, Sverigedemokraterna

1) – Den skenande låneskulden som är ett jätteproblem. Dessutom upplever många att informationen från kommunen är dålig och att man inte får reda på vilka beslut som tas, även om man kan diskutera vilket ansvar man själv har för det. Det gnys också en hel del över skattehöjningen.

2) – Att man trivs väldigt bra på Orust, det är ett fantastiskt ställe att bo på med vackra omgivningar.

 

Anders Tenghede, Vänsterpartiet

1) – Att det är så dålig kollektivtrafik på öarna. Dessutom hör jag mycket negativt om sjukvården, att många vill ha fler alternativ när det gäller vårdcentraler.

2) – Biblioteken och Kajutan är många positiva till.

 

Lars Larsson, Centerpartiet

1) – Jag är född och uppväxt på Orust och har aldrig uppfattat orustare som gnälliga, långt därifrån, rättvisa håller vi på.

2) – Vi är nog stoltast över det storslagna landskapet som helhet.

 

Michael Relfsson, Folkviljan Orust

1) – Nu får det vara nog med skattehöjningar och avgifter är en dagligt återkommande fråga, och vad sysslar de med i miljö- och bygg?

2) – Att näringslivsrådet är igång igen med ny näringslivssekreterare och att våra skolor är klara.

 

Christer Hellekant, Miljöpartiet

1) – Jag upplever inte något gnäll, inte ens över skattehöjningen för att säkerställa framtida behov.

2) – Främst skolan, miljöarbetet, ekomaten till våra äldre och omhändertagandet av flyktingar.

 

Kerstin Gadde, Socialdemokraterna

1) – Att vi inte har direktbussar till Göteborg. Man flyttar från, eller väljer att inte flytta till, Orust eftersom det är svårt att pendla.

2) – Bra skolor och förskolor. Orust kommun är en bra arbetsgivare och det är tryggt att bo här. Dessutom vårt kulturhus Kajutan.

 

Anders Arnell, Moderaterna

1) – Ekonomin och den höga kommunalskatten.

2) – Den goda och trygga miljön i vårt vackra Bohuslän som har speglats så fint av Taube och alla konstnärer.

 

Veronica Almroth, Liberalerna

1) – Den största ”gnällfrågan” nu är den höga skatten, man tycker inte att man får valuta för pengarna. Kommunen har ingen simhall, ishall eller parkförvaltning exempelvis. Man tycker heller inte att kommunen sköter ekonomin. Jag har mött många som faktiskt funderar på att flytta från kommunen eftersom att skatten är hög, kommunikationerna är dåliga och det inte finns så mycket fritidsaktiviteter.

2) – Det positiva jag får till mig är att man tycker att vi i Liberalerna vågar påpeka detta och att vi som parti faktiskt finns på sociala medier. Man är även mycket positiv till att kommunfullmäktiges möten sänds på webben.

 

Bengt Olsson, Orustpartiet

1) – På politiker och kommunen i allmänhet, inga särskilda frågor vad jag kan komma på. Men Orustborna är oroliga över att kommunen har så stora skulder.

2) – Folk har väl enklare att få ur sig att något är fel. Men många tycker att Henåns skola är fin nu när den har kommit igång.

Relaterade artiklar
Fler artiklar