Djuren på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Foto: Arkivfoto

Djur saknade grovfoder och rena liggplatser

Under flera kontroller upptäckte Länsstyrelsen brister hos en djurägare i STO-området. Bland annat ska flera djur saknat grovfoder, rena liggplatser och strö.

Vid tre besök på gården under 2017 såg kontrollanten flera brister hos djuren i mannens ägo. Vissa av nötkreaturen hade dåligt hull och det fanns inte rena liggplatser för flera av djuren.

Vid ett av tillfällena fick Länsstyrelsen larm från en annan kontrollant om att ungdjur stod utan strö och verkade hungriga då de inte kom åt fodret. När myndigheten kom till platsen var det flertalet djur som saknade grovfoder och det var också smutsigt på platsen. Av ägaren fick de förklaringen att han inte hunnit köra ut foder innan han åkte till jobbet.

Länsstyrelsen har nu krävt, i ett föreläggande, att ägaren ska se till att djuren får tillgång till grovfoder och rena och torra liggplatser omgående. I beslutet framhåller myndigheten vikten av att nötkreatur har tillgång till grovfoder och ser allvarligt på att det vid flera kontroller upptäckts djur som haft problem med att hålla hullet.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar