Döms för hot mot fritidsgårdsledare

En man i 45-årsåldern döms för olaga hot sedan han hotat en fritidsgårdsledare i Stenungsund att han ska krossa honom.

I december 2017 hade ett antal ungdomar samlats vid Hasselboden i Stenungsund.

Mannen kom till platsen med sin dotter och på grund av tidigare händelser uppger mannen att han ville se till att tjejerna var i säkerhet. Han klev ur bilen och gick fram till ungdomarna och bad dem lämna så att flickorna kunde prata i lugn och ro.

Enligt mannen ska då ungefär nio killar gått emot honom och han kände sig hotad och rädd. Han ska då ha hållit sin hand mot en av killarnas ansikte och puttat bort honom och sagt ”vill ni krossa ett hjärta till?, något han inte berättat för polisen i förhören.

Mannen säger att han inte uppfattat att killen blev rädd men har förståelse för att han blev det. Efter händelsen ska han ha kört till fritidsgården för att be killen om ursäkt. Där blev han dock inte insläppt.

Killen som blivit hotad arbetade som fritidsgårdsledare på Hasselgården och var under den aktuella kvällen och letade efter sin kollega vid Hasselboden.

Kollegan var tillsammans med 15-20 ungdomar och fritidsgårdsledaren uppfattade det som om stämningen var god till dess att mannen kom till platsen. Mannen ska, enligt fritidsgårdsledaren, anklagat en kille för att vara våldtäktsman och knarklangare. Fritidgårdsledaren röt då i från och sa till mannen att lugna ner sig. Det ska ha varit då mannen tog tag i fritidsgårdsledarens ansikte och sagt att han skulle krossa honom.

Efter händelsen sprang fritidsgårdsledaren tillsammans med den andre killen tillbaka till fritidsgården, samtidigt som de ringde polisen.

Tingsrätten har valt att gå på fritidgårdsledarens och vittnets version och anser att mannen som hotat kommit med en efterhandskonstruktion. Att han skulle ha varit oroligt för flickorna på plats eller att de skulle kunna utsättas för brott från killarna ger honom inte rätt att handla som han gjorde, enligt tingsrätten.

Tingsrätten dömer mannen till dagsböter 50 x 260 kronor, 13 000 kronor.

Karina Hansson

karina.hansson@lokaltidningensto.se