Arkivfoto

Döms till fängelse – men frias för hammarattack

En Orustbo döms till en månads fängelse, bland annat för rattfylleri. Men han frias från misstankarna om att han deltagit i en grov misshandel där offret fick ta emot slag med en kofot eller hammare på kroppen.

Mannen som är i 30-årsåldern är känd av rättsväsendet och finns sedan tidigare under 28 avsnitt i belastningsregistret. Nu döms mannen av Uddevalla tingsrätt till en månads fängelse för grov olovlig körning, rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott. Mannen har bland annat varit påverkad av amfetamin och haft ett 50-tal narkotikaklassade tabletter på sig när polisen stoppade honom i Göteborg i våras. I maj stoppade polisen honom på länsväg 160 vid Varekil när han körde bil, trots att han saknar körkort. Brottet anses vara grovt eftersom han tidigare dömts för brottet. Dessutom var mannen påverkad av alkohol under färden, han hade 0,24 promille alkohol i blodet, under färden.

Däremot frias han från misstankarna om grov misshandel eftersom tingsrätten menar att det inte går att styrka att han var delaktig i misshandeln. Däremot döms två andra män för det brottet som begicks i Uddevalla. Männen döms för att ha överfallit en annan man med en kofot eller hammare på huvud, rygg, armar och ben bland annat när han låg ner.

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar