Drängarna får en andra chans

Stödet från stenungsundsborna till hemmasonen Robert Åhlin ser ut att ha varit stort att döma av alla heja-på-rop på sociala medier. Nu tar Drängarna låten ”Piga och Dräng” vidare till andra chansen och hoppas på en plats i Mellofinalen.

25-års jubilerande Drängarna är vidare efter helgens deltävling tre i Melodifestivalen. Robert Åhlin, ursprungligen från Stenungsund är på måndagsmorgonen trött efter senaste veckans fulltecknade schema, men så klart lycklig över framgången.

– Vi åkte till Stockholm redan i måndags och sedan vidare till Luleå i onsdags. Det har varit en hektisk vecka där med repetitioner och många presskonferenser.

Och han verkar ha fått ett stort stöd från sin gamla hemkommun Stenungsund. Många härifrån har skickat hälsningar via sociala medier som: ”I dag lyfter jag på luren och röstar på Sunna-Robert och Drängarna, ni har min röst. Kör hårt och stort lycka till”, ”I dag hejar vi på Drängarna ring och rösta på min vän Robert Åhlin och hans Drängar”.

– Det är klart att jag är jätteglad över stödet. Jag har ju en stor del av mitt hjärta kvar i Stenungsund, men jag har inte hunnit titta så mycket i flödet än.

Bandet som gör 60-70 spelningar om året har en stor och trogen skara fans. Deras musik har över 70 miljoner lyssningar på Spotify, där låtar som ”Vill du bli min fru” med nästan 8,5 miljoner och ”Jösses lilla flicka” med drygt 9,6 miljoner lyssningar toppar listan.

– Ja man ska inte underskatta våra fans. Vi var ju faktiskt underdogs med 200 gånger pengarna på att vi skulle vinna. 

Hur laddar ni om för Andra chansen i Eskilstuna 29 februari?

– Oj, ja vi får väl först ta igen oss efter den här härdsmältan vi gått igenom. Det blir mycket promotion med intervjuer i olika radiokanaler och så. Vi får väl också titta igenom vårt framträdande för att se vad som bra och vad vi kan göra bättre tills dess.

Vad tror du om er chans att ta er vidare till final?

– Vi har ju underhållit människor i 25 år så vi fortsätter göra det som vi kan. Vår låt är mycket dansa och ha kul, vilket jag tror många saknar i tävlingen. Jag tror faktiskt vi har chans att ta oss vidare till finalen.

Annika Sahlin Ottosson

annika.sahlin@lokaltidningensto.se