• Dubbelt upp på familjecentralen

  Att bli förälder kan vara nog så omvälvande i sig, och får man två på en gång kan man behöva lite extra stöd. På tisdagen ordnades tvillingträff på Familjecentralen i Hasselbacken.

  På en illgrön filtmatta ålar tvillingbrorsorna Matteus och Melwin, åtta månader, omkring med blixtens hastighet. Intill dem leker Adrian och Edward som båda är 17 månader. Det är tvillingträff på familjecentralen Hasselkärnan i Stenungsund för andra gången. Första gången kom nio familjer, och till dagens träff är 22 familjer inbjudna.

  – Det kom till på föräldrarnas önskemål. Vi hade en del som frågade om det inte fanns några andra tvillingföräldrar i Stenungsund, och det fanns det såklart. Så då sökte vi upp dem och bjöd in till en träff som blev väldigt uppskattad, säger Camilla Carbe som är pedagog på centralens öppna förskola.

  Att få två barn på en gång kan göra att man har en del andra funderingar än de som bara får ett. Malin Ahlström är mamma till tvillingarna Matteus och Melwin och är med i en del facebookgrupper för tvillingföräldrar.

  – Många av dem som väntar tvillingar frågar om praktiska saker, hur det fungerar med sömn eller att amma två på en gång. För de som redan fött är det tröttheten som är det stora samtalsämnet, haha.

  Själv tycker hon dock inte att det är särskilt jobbigt med tvillingar.

  – Jag hade ju barn sedan innan, det kanske är en större chock om det är första gången. Men överlag har det mest varit positivt. Sedan är omgivningen väldigt hjälpsam när man får tvillingar, det är många som har stöttat och frågat om vi behöver hjälp med något.

  Att det ordnas tvillingträffar i Stenungsund tycker hon är bra.

  – Det finns ju en del sådant i Göteborg också, men det blir lite av ett projekt att ta sig dit. Så det här är perfekt.

  Lotta Hohner

  lotta.hohner@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar