• Två inbrott där det stals cigaretter inträffade under natten till onsdag. Arkivfoto.

  Dubbla inbrott – cigaretter stals

  Under natten till onsdag inträffade två inbrott. Både Hemköp i Stora Höga och Preem vid Stenungsundsmotet hade under natten påhälsning av tjuvar som stal cigaretter.

  Det första larmet kom strax efter klockan halv tre på natten från Hemköp i Stora Höga. Tjuvarna hade tagits sig in genom en nödutgång och därefter brutit sig in i cigarettautomaten. Två personer har setts på platsen och händelsen finns även på övervakningsfilm från affären. Männen sågs försvinna i en vit eller ljus bil av nyare modell.

  Drygt en timma senare, vid kvart i fyra på natten, gick larmet på Preem på Ucklumsvägen i Stenungsund. Där hade gärningsmännen dragit ner ett jalusi till en så kallade drive in-vägg, troligen med hjälp av ett fordon, och på så vis tagit sig in i lokalen. Även här stals cigaretter.

  Polisen arbetar just nu med händelserna men ingen person är gripen.

  – Det ligger nära till hands och tro att det finns ett samband mellan händelserna. Men samtidigt borde man som gärningsman som precis gjort inbrott i Stora Höga vara medveten om att det cirkulerar poliser i området och inte stanna kvar för att göra ett nytt inbrott. Men vi får se vad utredningen visar, säger Håkan Johansson, polisen i Stenungsund.

  Emma Hellström

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar