Dumper föll ned från pir

En dumper föll under fredagen ned från en pir och hamnade i vattnet, föraren kunde räddas upp ur vattnet. Under lördagen pågår arbete med att bärga arbetsfordonet.

Under fredagen inträffade en olycka vid ett bygge på Mossholmen på Tjörn. En 25-ton tung bumper med släp gled av en pir ned i vattnet. Föraren i dumpen kunde inte ta sig ur fordonet innan det föll i vattnet utan följde med i djupet. Lyckligtvis fanns två byggjobbare i närheten. De slängde sig i vattnet och lyckades få upp dumperföraren. Föraren var chockad och nedkyld med denne klarade sig utan några fysiska skråmor.

Under lördagen pågick arbete med att bärga arbetsfordonet i vattnet, arbetet beräknas ta stora delar av lördagen. På plats vid Mossholmen finns just nu bärgningsbilar, dykare och en pråm. Vid lunchtid fick räddningsarbetet avbrytas på grund av miljöskäl. 150 liter hydraulolja och 100 liter diesel finns i fordonet. Senare i veckan kommer dykare sändas ned för att säkra olja och diesel. Dykarna kommer borra hål i tankarna och tömma på ett säkert sätt. Först därefter kommer fordonet att kunna bärgas. Arbetsfordonet ligger på 15 meters djup och väger 25 ton.

Ingen brottsmisstanke finns utan olyckan kommer rubriceras som en arbetsplatsolycka och utredas utifrån detta.

Erika Olofsson