Foto: Linus Olsson

E6 öppen igen efter lastbilsolycka

Två lastbilar var med i en olycka på E6 mellan Stora Höga och norra avfarten till Stenungsund. E6 var under helt avstängd i drygt 1,5 timme men är nu öppen för trafik igen.

Olyckan inträffade på E6 i norrgående riktning, mellan Stora Höga och norra avfarten till Stenungsund. Olyckan inträffade klockan 15:21 och det var två lastbilar som är inblandade i olyckan.

Ingen person ska vara skadad men olyckan gav problem i trafiken. E6:an stängdes vid 16:15 av helt i norrgående riktning under tiden lastbilarna som skulle bärgas.

– Det är helt avstängt och bärgningen krånglar lite eftersom lastbilarna står så tätt. Lastbilen som står i diket vill de dra framåt men där står den andra lastbilen och den går inte att flytta på eftersom växellådan gått sönder, berättade Anders Svensson, insatsledare vid Södra Bohusläns räddningstjänst, vid 17-tiden på måndagseftermiddagen.

Under tiden räddningsarbetet pågick ledde polisen om trafiken till gamla E6. Nu är E6 öppen igen för trafik.

– Klockan 17.45 släppte de på trafiken igen, säger Hans Lippens, polisen presstalesperson vid polisen i väst.

Enligt räddningstjänsten var det den ena lastbilen som fick fel på växellådan, vilket gjorde att fordonet fick totalstopp. För att den bakomliggande lastbilen, som transporterade bilar, inte skulle köra in i lastbilen fick den väja och ekipaget gick ner i diket.

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar