Till höger: en läsarbild på en återvinningsstation i Ellös förra veckan.

Efter kritik – nu byter FTI underentreprenör

Högar med skräp vid återvinningsstationerna. Efter en enorm mängd klagomål på för få tömningar av containrarna byter nu Förpacknings- och tidningsinsamlingen underentreprenör.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen FTI anlitar underentreprenörer för tömning av containrarna. Anledningen till de överfulla containrarna har varit bemanningsproblem hos den tidigare underentreprenören. Avtalet löper ut i oktober och den nya var tänkt att ta över i årskiftet. Men efter störningar kommer de istället ta över redan 14 augusti.

– De har tillräckligt med resurser för att gå in i uppdraget, nu blir det fler tömningar i Stenungsund, Tjörn och Orust, säger Magnus Sandström tillförordnad regionchef FTI.

De största problemen har varit plast, glas och metall, vilket är materialen den nya entreprenören har ansvar att tömma. Trots nya resurser kommer de tidigare extrainsatta entreprenörerna köra under övergångsperioden.

Flest anmälningar om överfulla återvinningsstationer gjordes under vecka 30 och 31 och värst drabbade i STO är Tjörn och Orust. Kommunerna felanmälde till FTI.

Läs mer: Flera anmälningar om överfulla återvinningsstationer

Amanda Karlsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar